Кулинарни рецепти » Печен хек

 Печен хек

Продукти: (за 4 порции)

• 4 риби хек
• 1 глава накълцан лук
• 1 жълтък
• 2 с.л. лимонов сок
• 60 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В намаслена тавичка нареждаме нарязаната на едри парчета риба. Поръсваме с лука.

Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, посоляваме и изливаме върху рибата. Поръсваме с половината разтопено масло, эахлупваме тавичката и печем в умерена фурна.

Изваждаме готовата риба в затоплена чиния и заливаме с останалото сгорещено масло. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало