Продукти:
• 800 г филе от хек или скумрия
• 5-6 домата
• 1 кисела краставичка
• 8-10 картофа
• 30 г краве масло
• 4 с.л. трохи от сух хляб
• 2 с.л. галета
• 500 г кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибното филе на дребно и го поръсваме с лимонов сок и сол. Обелваме доматите, почистваме ги от сърцевината им и нарязваме на дребни кубчета, нарязваме краставичката по същия начин.
Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре, което разстиламе на равен пласт в намаслена и поръсена с галета тавичка. Отгоре разстиламе рибата, смесена с доматите, краставичката, хлебните трохи и сол.
Заливаме ястието с млякото, разбито с яйцето и сол на вкус. Над заливката нахвърляме парченца масло и печем мусаката в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...