Продукти:
• 800 г филе от хек или скумрия
• 5-6 домата
• 1 кисела краставичка
• 8-10 картофа
• 30 г краве масло
• 4 с.л. трохи от сух хляб
• 2 с.л. галета
• 500 г кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибното филе на дребно и го поръсваме с лимонов сок и сол. Обелваме доматите, почистваме ги от сърцевината им и нарязваме на дребни кубчета, нарязваме краставичката по същия начин.
Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре, което разстиламе на равен пласт в намаслена и поръсена с галета тавичка. Отгоре разстиламе рибата, смесена с доматите, краставичката, хлебните трохи и сол.
Заливаме ястието с млякото, разбито с яйцето и сол на вкус. Над заливката нахвърляме парченца масло и печем мусаката в умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...