Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от риба
• 100 г сланина
• 1 яйце
• 2 филийки бял хляб
• 3-4 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 3-4 г домата
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата и сланината през месомелачка. Прибавяме накиснатия и отцеден хляб, яйцето, 1 глава ситно нарязан лук, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа кюфтета, които нареждаме в тавичка.
Нарязваме на ситно останалия лук, морковите и целината и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме препеченото брашно, нарязаните домати, подправките и заливаме с малко вода.Посоляваме и изсипваме сместа в тавичката с кюфтетата. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...