Кулинарни рецепти » Пъстърва с вино

 Пъстърва с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 главичка лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 1-2 к.ч. олио
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме изчистените пъстърви и ги изпържваме в част от олиото.

Нарязваме лука на колелца и го запържваме в останалото олио заедно със ситно нарязаните зеленчуци. Прехвърляме сместа в тавичка, прибавяме рибата, наливаме виното и печем в умерена фурна.

Сервираме пъстървите залети с прецедения сок и гарнирани с парченца от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало