Кулинарни рецепти » Риба от Крумовградско

 Риба от Крумовградско

Продукти:

• 1 кг риба
• 1/2 ч. ч. олио
• 40 г масло
• 3-4 глави лук
• 1 глава (50 г) целина
• 2-3 домата
• 10 скилидки чесън
• 4-5 картофа
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, измиваме я, нарязваме я на парчета и посоляваме.

В олиото и малко вода задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и целина. Прибавяме дребно нарязаните домати и също задушаваме. Посоляваме и изсипваме сместа в тавичка.

Прибавяме рибата. Върху нея нареждаме нарязаните на кръгчета картофи и посоляваме. Разхвърляме парченца масло и печем в умерена фурна.

След като извадим ястието от фурната, поръсваме със счукания чесън и наситнения джоджен.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало