Кулинарни рецепти » Риба със спанак и гъби

 Риба със спанак и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 60 г краве масло
• 2 с.л. трохи от сух хляб
• 4-5 с.л. сметана
• 4-5 гъби
• 500 г спанак
• черен пипер, лимон, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме в тавичка половината от маслото, прибавяме ситно нарязания лук, нареждаме посолената риба и заливаме с виното. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.

Нарязваме спанака на ситно и го слагаме в елипсовидна чиния. Заливаме с останалото масло, в което сме изпържили до зачервяване хлебните трохи. Върху спанака нареждаме рибните филета.

Към соса, който се е отделил при печенето на рибата, добавяме сметаната, сварените и ситно нарязани гъби, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с него ястието и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало