Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 3 глави лук
• 1 к.ч олио
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 10-15 маслини
• магданоз, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото до омекване. Поръсваме брашното, прибавяме червения пипер, дафиновия лист, счукания чесън, виното и ситно нарязания магданоз.
Нареждаме рибните порции в намаслена тавичка и заливаме с приготвения сос. Прибавяме маслините и печем 25 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...