Продукти:
• 250 г краве масло
• 3 яйца
• 5 жълтъка
• 350 г брашно
• 150 г пудра захар
• 100 г кристална захар за разбиване на белтъците
• 50 г какао
• 200 г мармалад за слепване
• 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Маслото се оставя на топло, за да омекне, и към него се прибавят пудрата захар и какаото. Отделят се жълтъците, разбиват се и постепенно се прибавят към сместа. Разбиването продължава, докато се получи пухкава маса.
Петте белтъка се разбиват с кристалната захар и се разбъркват с маслената смес, като по малко се прибавя и брашното. Сместа се разбърква добре и от нея се шприцоват елепсовидни формички, които се нареждат в ненамазана или покрита с хартия тава. Пекат се в умерена фурна.
Изпечените бисквити се слепват по две с мармалад и се поливат с разтопения на водна баня шоколад.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...