Кулинарни рецепти » Бисквити Ерондел

 Бисквити Ерондел

Продукти:

• 250 г краве масло
• 3 яйца
• 5 жълтъка
• 350 г брашно
• 150 г пудра захар
• 100 г кристална захар за разбиване на белтъците
• 50 г какао
• 200 г мармалад за слепване
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Маслото се оставя на топло, за да омекне, и към него се прибавят пудрата захар и какаото. Отделят се жълтъците, разбиват се и постепенно се прибавят към сместа. Разбиването продължава, докато се получи пухкава маса.

Петте белтъка се разбиват с кристалната захар и се разбъркват с маслената смес, като по малко се прибавя и брашното. Сместа се разбърква добре и от нея се шприцоват елепсовидни формички, които се нареждат в ненамазана или покрита с хартия тава. Пекат се в умерена фурна.

Изпечените бисквити се слепват по две с мармалад и се поливат с разтопения на водна баня шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало