Кулинарни рецепти » Листенца от лотос

 Листенца от лотос

Продукти:

• 500 г брашно
• 350 г захар
• 250 г краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 яйца
• 250 г бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта на пяна. Прибавяме изпечените и ситно нарязани бадеми, а след това – пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и оформяме от него руло с диаметър 3-4 см.

Оставяме го в хладилника 1-2 часа – най-добре в камерата. После нарязваме рулото на тънки филийки, които печем 5-6 мин в умерено загрята фурна.

Украсяваме сладките с капчици разтопен шоколад или мармалад.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало