Кулинарни рецепти » Дребни сладки с шоколадова плънка

 Дребни сладки с шоколадова плънка

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 50 г пудра захар
• 2 жълтъка
• 250 г брашно
• 1 ванилия

За плънката:

• 1 яйце
• 3 с.л. захар
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. какао
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме на пяна маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме един по един жълтъците, ванилията и пресятото брашно. Замесваме тесто. /За да станат крехки сладките, не месим дълго тестото, а само докато се заглади./

Оставяме тестото да престои 15 мин на студено, а след това го разточваме на кора с дебелина 5-6 мм. С малки формички изрязваме сладки, които нареждаме в суха /без да я мажем с масло/ тавичка и изпичаме в умерена фурна, като внимаваме да останат бели.

Разбиваме яйцето за плънката и върху огъня го смесваме със захарта и маслото, като непрекъснато бъркаме с телта. Когато сместа кипне, отстраняваме от огъня и прибавяме какаото. Разбъркваме добре, след което слагаме смлените орехови ядки и ванилията.

Изваждаме изпечените сладки от тавичката и ги слепваме две по две с приготвената плънка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало