Кулинарни рецепти » Дребни сладки с шоколадова плънка

 Дребни сладки с шоколадова плънка

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 50 г пудра захар
• 2 жълтъка
• 250 г брашно
• 1 ванилия

За плънката:

• 1 яйце
• 3 с.л. захар
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. какао
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме на пяна маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме един по един жълтъците, ванилията и пресятото брашно. Замесваме тесто. /За да станат крехки сладките, не месим дълго тестото, а само докато се заглади./

Оставяме тестото да престои 15 мин на студено, а след това го разточваме на кора с дебелина 5-6 мм. С малки формички изрязваме сладки, които нареждаме в суха /без да я мажем с масло/ тавичка и изпичаме в умерена фурна, като внимаваме да останат бели.

Разбиваме яйцето за плънката и върху огъня го смесваме със захарта и маслото, като непрекъснато бъркаме с телта. Когато сместа кипне, отстраняваме от огъня и прибавяме какаото. Разбъркваме добре, след което слагаме смлените орехови ядки и ванилията.

Изваждаме изпечените сладки от тавичката и ги слепваме две по две с приготвената плънка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало