Продукти:
• 3-4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 пакетче краве масло
• 3 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 малка вафлена кора
Начин на приготвяне:
От маслото, 2-3 яйца, 2 ч.л. канела, изравнени с ножа отгоре, брашното с бакпулвера и част от орехите замесваме тесто, след което точим кори.
Със стъклена чашка изрязваме кръгчета, които нареждаме в тавичка, отгоре глазираме с яйце, в средата им слагаме по малко смес от едра кристална захар, канела, счукани орехови ядки и вафлени кори. Изпичаме в умерена фурна.
Горещите курабии отделяме с нож от тавичката и нареждаме в чиния или кутия.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...