Кулинарни рецепти » Шоколадови сърца с мед

 Шоколадови сърца с мед

Продукти:

• 1 к.ч. разтопен мед
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 к.л. амонячна сода
• 1ч.л. канела
• 1 щипка смлян кардамон
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 3 с.л. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, наливаме олиото и бъркаме, докато сместа стане гладка и стегната. Добавяме меда, а после и ароматизираното брашно и измесваме меко тесто. Оставяме го малко да отлежи.

Разточваме кора, дебела около 1 см. От нея изрязваме сърчица с различна големина. Слепваме ги след изпичането с бял шоколад или гъста сметана, а отгоре разливаме кафяв шоколад.

По желание топваме и малките сърчица в разтворена на водна баня глазура или марципан. Наръсваме с кокосови или шоколадови пръчици.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало