Кулинарни рецепти » Оризови трохи

 Оризови трохи

Продукти:

• 1 непълна ч.ч. ориз
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 2 яйца
• 2-3 с.л. стафиди
• 2-3 ванилии
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в прясното мляко заедно със захарта и го оставяме да изстине. През това време отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме. Когато оризът изстине прибавяме последователно разбитите жълтъци, стафидите, 1-2 ванилии, разбитите на гъст сняг белтъци и бакпулвера.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна до златисто оцветяване. Когато сладкиша изстине, го нарязваме много ситно /като трохи/ и го поръсваме с пудра захар, размесена с ванилия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало