Продукти:
• 1 непълна ч.ч. ориз
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 2 яйца
• 2-3 с.л. стафиди
• 2-3 ванилии
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в прясното мляко заедно със захарта и го оставяме да изстине. През това време отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме. Когато оризът изстине прибавяме последователно разбитите жълтъци, стафидите, 1-2 ванилии, разбитите на гъст сняг белтъци и бакпулвера.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна до златисто оцветяване. Когато сладкиша изстине, го нарязваме много ситно /като трохи/ и го поръсваме с пудра захар, размесена с ванилия.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...