Кулинарни рецепти » Постни немски курабии

 Постни немски курабии

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч.бира
• 1 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. нарязани орехови ядки
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 1-2 с.л. коняк
• 2 щипки ванилия
• 1 щипка кардамон
• 1 бакпулвер
• захар за наръсване

Начин на приготвяне:

От бирата, захарта, орехите, брашното, което сме пресяли предварително, ароматите и бакпулвера замесваме тесто. Правим топченца, като във всяко слагаме по една орехова ядка и изпичаме в силна фурна.

Топлите сладки пускаме в студен сироп. Приготвяме го от захарта и водата, които варим 5 мин и ароматизираме накрая с коняка. После овалваме курабиите в едра кристална захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало