Продукти:
• 10 ч.ч. (1,200 г) брашно
• 5 яйца
• 100 мл олио
• 200 г свинска мас
• 200 г кисело мляко
• 300 г захар
• 1 ч. л. сода бикарбонат
• 1/2 ч. л. лимонтузу
• настъргана кора от лимон
• 200 г конфитюр или мармалад
• 1/2 ч. ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Приготвяме средно гъсто тесто от брашното и останалите продукти. Разточваме го на кора с дебелина 5-6 мм, която нарязваме на квадрати.
Във всеки квадрат поставяме малко мармалад (конфитюр) и парченце орехова ядка. След това прегъваме квадрата по диагонал.
Оформените триъгълни сладки нареждаме в тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...