Продукти:
• 2 яйца
• 2 ч.ч. брашно
• жълтъка от 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
С вилица намачкваме жълтъка от свареното яйце. Прибавяме суровите жълтъци и бъркаме, докато получим гладка смес. Сипваме 1 ч.ч. брашно и разтопеното масло, разбъркваме добре и добавяме останалото брашно.
Омесваме гладко тесто, от което късаме топчета с големината на орех. Разтегляме ги на панделки и ги усукваме през средата. Потапяме панделките в разбитите жълтъци, овалваме ги в захарта и ги нареждаме в намазана с краве масло тавичка. Изпичаме ги в силно загрята фурна, като внимаваме да не изгорят.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...