Продукти:
• 500 г брашно
• 160 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 пакетче краве масло
• 80 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
От маслото, брашното, яйцата, олиото и захарта замесваме средно твърдо тесто и го оставяме да почива около два часа. След това разточваме от тестото тънка кора и я нарязваме на лентички с ширина 1 см, нарязваме всяка лента на по-къси лентички /с дължина около 10 см/, от които оформяме подкови.
Подреждаме сладките в намаслена тавичка и ги печем в силна фурна, докато се зачервят. Изваждаме ги от тавичката и когато изстинат, потапяме краищата им в разтопения шоколад. По желание можем да поръсим краищата с кокосово брашно или пудра захар.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...