Продукти:
• 70 г краве масло или маргарин
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 пакетче сирене "Крема" или 2 парчета топено сирене
• брашно
• 35 маслини без костилки
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме млякото, маслото и сиренето (ако е топено, леко го затопляме). Прибавяме брашно и омесваме меко тесто. Слагаме и малко сол.
Оформяме тестото на руло и го оставяме 2-3 часа в хладилника. Разрязваме го на 35 части. Във всяка част слагаме по 1 маслина и оформяме на топче.
Нареждаме топчетата в тава и ги печем в умерена фурна. Преди да ги печем, намазваме с разбит белтък и посипваме с ким.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...