Кулинарни рецепти » Милански сос

 Милански сос

Продукти:

• 100 г шунка
• половин глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 1 клонче целина
• 20 г краве масло
• 200 г кайма /смес/
• 50 мл бульон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 100 г консервирани гъби
• 200 г консервирани обелени домати
• 2 с.л. сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме наситно шунката, лука, моркова, целината и чесъна и ги запържваме в разтопеното масло. В друг тиган изпържваме каймата в олиото и прибавяме към нея виното. Смесваме продуктите от двата тигана и прибавяме настърганите домати, бульона и подправките.

Захлупваме и оставяме соса да ври на умерен огън, като от време на време разбъркваме. След 30 мин прибавяме ситно нарязаните гъби, които предварително сме запържили. Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната. Поднасяме соса с юфка, спагети и макарони.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало