Кулинарни рецепти » Ябълкова майонеза с хрян

 Ябълкова майонеза с хрян

Продукти:

• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. ситно настърган хрян
• 1 ябълка
• 2 с.л. кисело мляко
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълката, настъргваме я на ситно ренде и я смесваме с майонезата. Прибавяме настъргания хрян и киселото мляко, посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.

Така приготвената майонеза е подходящ сос за варена и топло пушена риба, за варено бяло месо и колбаси.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало