Кулинарни рецепти » Пълнени чушки със сардели

 Пълнени чушки със сардели

Продукти: (за 2 порции)

• 4 големи чушки
• 1 скилидка чесън
• 4 домата
• 2 с.л. олио
• 50 г ориз
• 1 консерва сардели в собствен сос
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изцеждаме сарделите от соса, отстраняваме костите и ги нарязваме на ситно.

Отрязваме горната част на чушките и ги варим 5 мин в подсолена вода. Оставяме да се отцедят. Сваряваме ориза в част от бульона, в който сме варили чушките.

В сгорещеното олио запържваме обелените и настъргани домати заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме ориза, нарязаните сардели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Напълваме чушките с тази смес и ги подреждаме в намаслена тавичка. Наливаме малко топла вода и печем 25 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало