Продукти:
• 1 кг филе от мерлуза, хек или скумрия
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 2 домата
• 2 чушки сиврия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. бяло вино
• 30 г царевично брашно
• 1 връзка магданоз
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 лимон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Рибата овалваме в царевично брашно и запържваме в гореща мазнина.
Изваждаме я и в същата мазнина пържим лука, нарязан на филийки, чушките, нарязани на ивички, скълцания чесън, обелените и настъргани домати.
Сипваме виното и черния пипер, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, наливаме малко вода и задушаваме.
Изсипваме сместа в тава, отгоре редим запържените рибни филета, поръсваме магданоз и настърган кашкавал и запичаме около 15 минути. Поднасяме с качамак и парченце лимон.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...