Кулинарни рецепти » Пълнени пъстърви с гъби и маслини

 Пълнени пъстърви с гъби и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 2-3 с.л. галета
• сол

За плънката:

• 100 г гъби
• 8 маслини
• 1 глава лук
• 30 г бадеми
• 1-2 стерилизирани люти чушлета
• оцет, олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука, маслините, лютите чушлета, гъбите и попарените и обелени бадеми. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме малко оцет и олио. Разбъркваме и с тази смес пълним осолените пъстърви.

Зашиваме отворите и заливаме рибите със сгрещеното масло. Овалваме ги в галетата и увиваме всяка риба в намаслено домакинско фолио. Печем ги в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало