Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г сафрид с главите
• 1-2 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 глави лук
• 2-3 домата
• 500 г зелени пиперки
• 4 люти чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме последователно ситно нарязания лук, доматеното пюре и червения пипер. Оставяме да заври и прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, пиперките, нарязани на едро, целите люти чушлета и нарязаната на порции риба.
Печем в умерена фурна. След 10 мин прибавяме ориза, обелените и настъргани домати, черния пипер, сол и лимонов сок. Печем ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...