Кулинарни рецепти » Манастирски рибен гювеч

 Манастирски рибен гювеч

Продукти:

• 1-1,5 кг риба
• 2-3 глави лук
• 4-5 чушки
• 4-5 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме я и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Последователно прибавяме и задушаваме половината ситно нарязани домати, чушките и гъбите, нарязани на ивички, и почистения и измит ориз.

Когато продуктите поомекнат, ги прехвърляме в глинен гювеч, посоляваме и наливаме топла вода. Нареждаме отгоре парчетата риба и покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета.

Печем ястието в умерена фурна, докато се изпари водата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало