Продукти: (за 4 порции)
• 4 скумрии
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• няколко зърна черен пипер
• сол, лимон
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата, като запазваме главите. След това я оставяме да кисне 10-15 мин в студена вода. Посоляваме изкиснатите риби и ги нареждаме в тавичка.
Поръсваме равномерно със счукания чесън. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1-2 ч.ч. вода. Печем 15 мин от едната страна, след това обръщаме рибите и печем още 15 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...