Кулинарни рецепти » Пълнен шаран по турски

 Пълнен шаран по турски

Продукти:

• 1 шаран (около 2 кг)
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 домата
• 2 лимона
• 150 г гъби
• 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки
• 1 връзка магданоз
• естрагон, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, като оставяме на корема малък отвор.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаните на филийки гъби и също ги задушаваме.

След това поръсваме орехите и наситнения магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и сипваме обелените и настъргани домати. Задушаваме още 3-4 минути и добавяме естрагона и единия лимон, нарязан с кората.

Разбъркваме и пълним шарана с тази смес. Зашиваме отвора, слагаме шарана в намаслена тава, заливаме го с останалата мазнина и нареждаме върху него кръгчета от втория лимон. Печем 50 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Тони Захирова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало