Продукти:
• 1 шаран (около 2 кг)
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 домата
• 2 лимона
• 150 г гъби
• 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки
• 1 връзка магданоз
• естрагон, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, като оставяме на корема малък отвор.
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаните на филийки гъби и също ги задушаваме.
След това поръсваме орехите и наситнения магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и сипваме обелените и настъргани домати. Задушаваме още 3-4 минути и добавяме естрагона и единия лимон, нарязан с кората.
Разбъркваме и пълним шарана с тази смес. Зашиваме отвора, слагаме шарана в намаслена тава, заливаме го с останалата мазнина и нареждаме върху него кръгчета от втория лимон. Печем 50 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...