Кулинарни рецепти » Сьомга в пергамент

 Сьомга в пергамент

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета сьомга 180 г
• 1 глава лук
• 4 стръка пресен лук
• 1-2 червени чушки
• 4 стръка пресен копър
• 4 пресни листенца босилек
• 4 филийки лимон
• 50 мл сухо бяло вино
• 25 мл олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Прегъваме на две 4 листа пергаментова хартия. Изрязваме всеки прегънат лист във форма на полусърце – с един остър и един заоблен край. Разгъваме ги. В средата на всеки лист поставяме по едно рибно филе.

Разпределяме върху филетата нарязаните на филийки зеленчуци и подправките. Поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме с вино. Прегъваме хартията, като застъпваме краищата, за да не се разтворят по време на печенето.

Получените пликчета намазваме с олио. Нареждаме ги върху решетката на фурната и печем 20-25 мин 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало