Кулинарни рецепти » Сьомга в пергамент

 Сьомга в пергамент

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета сьомга 180 г
• 1 глава лук
• 4 стръка пресен лук
• 1-2 червени чушки
• 4 стръка пресен копър
• 4 пресни листенца босилек
• 4 филийки лимон
• 50 мл сухо бяло вино
• 25 мл олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Прегъваме на две 4 листа пергаментова хартия. Изрязваме всеки прегънат лист във форма на полусърце – с един остър и един заоблен край. Разгъваме ги. В средата на всеки лист поставяме по едно рибно филе.

Разпределяме върху филетата нарязаните на филийки зеленчуци и подправките. Поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме с вино. Прегъваме хартията, като застъпваме краищата, за да не се разтворят по време на печенето.

Получените пликчета намазваме с олио. Нареждаме ги върху решетката на фурната и печем 20-25 мин 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало