Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни сардини
• 1 лимон
• 1 връзка магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибите, като отстраняваме главите и ги нареждаме една до друга в огнеупорен съд, чието дъно сме покрили със ситно нарязан магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Заливаме със зехтина, 3-4 с.л. вода и лимоновия сок.
Слагаме рибата да се пече около 15 мин в силна фурна. По време на печенето често ръсим с вода.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...