Кулинарни рецепти » Кюфтенца от хайвер

 Кюфтенца от хайвер

Продукти:

• 60 г тарама хайвер
• 1 филия бял хляб
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 4 с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прибавяме към добре счуканите хайверени зърна накиснатия и изстискан хляб, половината от дребно нарязания лук, яйцето,черен пипер, наситнен магданоз и сол. Омесваме тесто, оформяме кюфтенца и ги панираме в брашно, галета.

Приготвяме сос от останалия запържен лук и останалото от панировката брашно. Прибавяме към запръжката червения пипер и размитото доматено пюре. Заливаме с хладка вода и посоляваме.

Пускаме суровите кюфтенца в соса, слагаме дафинов лист и няколко филийки лимон и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало