Продукти: (за 2 порции)
• 6 по-дребни сардини
• 5 домата
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Заливаме с виното и оставяме на огъня, докато изври 2/3 от течността. Прибавяме обелените и настъргани домати. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и оставяме сместа да ври, докато получим гъстотата на пюре.
Изсипваме пюрето в малка тавичка и нареждаме отгоре сардините. Поръсваме със счуканата галета и останалото олио и печем 10 мин в силна фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...