Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг черноморски сафрид
• 3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 4 с.л. олио
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата, поръсваме с черен пипер и оставяме да престои 30 мин.
В загрятото олио последователно задушаваме нарязания на филийки лук, 3 обелени и настъргани домата, ситно нарязания чесън. Щом лукът поомекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим 5-6 мин.
Прибавяме орехите, разбъркваме и заливаме рибата, наредена в тавичка. Слагаме отгоре филийки от домата и обеления лимон и печем 40 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...