Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг прясна дребна речна риба
• 6 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 6-7 зърна черен пипер
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и посоляваме рибата.
Нарязваме лука на едро и го задушаваме в олиото и 2-3 с.л.вода. Добавяме червения пипер, зърната черен пипер и дафиновия лист. Изсипваме сместа в тавичка и нареждаме отгоре рибките.
Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...