Кулинарни рецепти » Пълнен шаран с кашкавал

 Пълнен шаран с кашкавал

Продукти:

• 1 шаран около 2 кг
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргания кашкавал объркваме с омекналото на стайна температура масло и черния пипер. С тази смес напълваме предварително почистения и осолен шаран.

Зашиваме го и го слагаме в тава с олио или масло. Наливаме вода до половината на шарана. Отгоре намазваме с мазнина.

Печем около 30-40 мин на силна фурна, като от време на време поливаме шарана със соса, без да го обръщаме. Когато се зачерви, е готов. Сервираме го с гарнитура по желание.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало