Продукти:
• 1 шаран около 2 кг
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргания кашкавал объркваме с омекналото на стайна температура масло и черния пипер. С тази смес напълваме предварително почистения и осолен шаран.
Зашиваме го и го слагаме в тава с олио или масло. Наливаме вода до половината на шарана. Отгоре намазваме с мазнина.
Печем около 30-40 мин на силна фурна, като от време на време поливаме шарана със соса, без да го обръщаме. Когато се зачерви, е готов. Сервираме го с гарнитура по желание.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...