Кулинарни рецепти » Филе от риба с бадеми

 Филе от риба с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от хек
• 200 г сух бял хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г смлени бадемови ядки
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме хляба със затопленото мляко, след което го отцеждаме. Към отцедения хляб прибавяме бадемите, босилека, олиото, ситно нарязания лук, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа.

Посоляваме рибното филе и го нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт хлебната смес и маслото, наряцзано на тънки листчета. Печем в силна фурна около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало