Кулинарни рецепти » Патладжани с плънка от аншоа

 Патладжани с плънка от аншоа

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг патладжани
• 120 мл олио
• 200 г аншоа
• 300 г домати
• 150 г кашкавал
• 1 глава чесън
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина патладжани, разрязваме ги по дължина на две половинки и ги издълбаваме. Посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да се отцеди горчивия сок.

Нарязваме издълбаната вътрешност на дребно и я задушаваме в част от олиото. Щом поомекне прибавяме доматите, нарязани на кръгчета, нарязаната риба, нарязания на филийки чесън, дребно нарязания магданоз, червен и черен пипер. Посоляваме сместа и с нея напълваме издълбаните патладжани.

Нареждаме патладжаните в тава, заливаме с останалото олио и малко гореща вода и печем в умерена фурна. Преди да извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало