Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг попчета
• 2 връзки пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме попчетата обилно с лимонов сок, оставяме да престоят в сока 20 мин, след което посоляваме и изсипваме в тавичка.
Покриваме със ситно нарязаните чесън и лук. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и заливаме с доматения сок. Прибавяме олиото, поръсваме с черен пипер и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...