Продукти: (за 5 порции)
• 500 г зелен фасул
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз и копър
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го задушаваме в олиото и малко вода.
Обелените картофи леко сваряваме в подсолена вода и ги нарязваме на филии.
Подреждаме половината в намаслена тавичка. Отгоре насипваме половината фасул и покриваме с филийки домати. Върху доматите слагаме останалия фасул и най-отгоре нареждаме картофите. Всеки пласт солим и наръсваме с червен пипер и ситно нарязани ароматни треви.
Разбиваме на кашичка брашното и яйцата, наливаме прясното мляко, посоляваме и заливаме мусаката. Печем в умерена фурна.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...