Кулинарни рецепти » Кисели патладжани

 Кисели патладжани

Продукти:

• 5 патладжана
• 2-3 с.л. брашно
• 3 глави лук
• 1 к. ч. оцет
• 1 с. л. мед
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и оставяме да престоят 1 час. Овалваме ги в брашно, изпържваме и нареждаме в плитка тенджера.

Нарязваме лука на кръгчета, посоляваме го и изпържваме. Подреждаме лука върху патладжаните. Заливаме с оцета, размесен с 1 к. ч. вода и меда. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало