Кулинарни рецепти » Гулаш с мамалига

 Гулаш с мамалига
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1/2к.ч. бяло вино
• 600 г мамалига /или качамак/
• 1-2 с.л. свинска мас
• леко лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на кубчета и го запържваме в сгорещената мас.

Щом месото хване коричка, прибавяме последователно леко препеченото брашно и доматеното пюре. Пържим още 5-6 мин и заливаме с горещ бульон или вода, колкото да се покрие месото.

Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко вода. Прибавяме го към ястието, сипваме виното и подправяме на вкус със сол и червен пипер. Захлупваме и задушаваме на умерен огън.

При сервирането сипваме в средата на всяка чиния по топка мамалига и заливаме с готовия гулаш.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало