Кулинарни рецепти » Телешко със зелен фасул

 Телешко със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зелен фасул
• 400 г телешко месо
• 4-5стръка пресен лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 к.л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и леко задушаваме. Прибавяме червения пипер, наливаме малко вода и оставяме ястието да къкри на тих огън.

След като месото поомекне, прибавяме брашното и разбъркваме. Изсипваме изчистения и нарязан на парчета фасул, посоляваме и доваряваме ястието. Преди да свалим от котлона подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало