Кулинарни рецепти » Наложена баклава

 Наложена баклава

Продукти:

• 2 пакета фини кори
• половин чаша олио
• 125 г краве масло

За пълнежа:

• брашно
• орехови ядки
• захар
• 4 яйца
• 1 пакетче бакпулвер

За сиропа:

• вода
• захар
• ванилия
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

На дъното на тавата разстиламе единия пакет кори, като помежду им ръсим от олиото. Изсипваме пълнежа от добре размесените продукти. Отгоре нареждаме втория пласт кори, като между тях ръсим олио.

Разрязваме наложената баклава на квадрати и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна до розово.

Щом изстине, заливаме баклавата с горещия сироп и я оставяме да престои поне една нощ, за да се напои.

Автор: Мария Симеонова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало