Продукти: (за 6 порции)
• 2-3 млади царевички или 100 г зърна от млечна царевица
• 100 г пилешко месо /може дреболии или останало по костите от друг вид ястие пиле, нарязано на лентички/
• 1 глава стар лук или 2 стръка пресен лук
• 50 г шунка
• 1,5 л пилешки бульон
• 1 с.л. нишесте
• 1 с.л. десертно вино
• 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
• 1 щипка лют червен пипер
• 1-2 белтъка
• 1-2 с.л. прясно мляко
магданоз, див чесън, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме царевичките надлъжно на няколко парчета, стария лук режем на филийки, а пилешкото месо или дреболиите – на късчета.
Кипваме бульона и слагаме изброените продукти. Ако използваме царевица от консерва, слагаме я към края на готвенето. Щом зеленчуците и месото омекнат, прибавяме наситнената шунка.
Размиваме нишестето в малко водичка, слагаме го в супата, наливаме виното и подправяме с джинджифила, лютия пипер, счукания чесън и сол на вкус.
Оставяме супата да поври пет-шест минути, сваляме я от огъня, а като поизстине, я застройваме с разбитите в млякото белтъци. Сервираме я в купички, наръсена със ситен магданоз.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...