Продукти:
• 2 яйца
• 500 г кисело мляко
• с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Пресяваме 300 г брашно със солта в дълбок съд и правим в средата “кладенче”.
В друга дълбока купа разбъркваме содата в киселото мляко. Прибавяме олиото, яйцата, захарта и 200 г брашно и избъркваме добре.
Изсипваме тази смес в брашното, разбъркваме хубаво и слагаме в намаслена и набрашнена тава. Оформяме питката и я печем в загрята силна фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...