Кулинарни рецепти » Суфле с кайма

 Суфле с кайма

Продукти: (за 1 порция)

• 100 г телешко месо
• 1 яйце
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 ч.л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото до полуомекване в подсолена вода, прекарваме го през месомелачка и го смесваме с отделения жълтък, маслото, галетата, черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме белтъка с малко сол и оцет и внимателно го съединяваме с каймата.

Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка и варим 30 мин на водна баня. Заливаме със сос по избор и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало