Продукти: (за 1 порция)
• 100 г телешко месо
• 1 яйце
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 ч.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото до полуомекване в подсолена вода, прекарваме го през месомелачка и го смесваме с отделения жълтък, маслото, галетата, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме белтъка с малко сол и оцет и внимателно го съединяваме с каймата.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка и варим 30 мин на водна баня. Заливаме със сос по избор и поднасяме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...