Кулинарни рецепти » Винен кебап с гъби

 Винен кебап с гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г свинско филе
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 200 г гъби
• 3-4 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• половин лимон
• 10-12 зърна черен пипер
• суха чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в силно загрятата мазнина. Последователно прибавяме и запържваме ситно нарязаните лук и чесън, нарязаните гъби, обелените и настъргани домати, леко препеченото брашно.

Прехвърляме кебапа в тавичка, наливаме виното, добавяме черния пипер и парченцата лимон, подпрявяме с чубрица и сол на вкус и печем ястието в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало