Кулинарни рецепти » Празеник с орехи

 Празеник с орехи

Продукти:

• 400 г брашно
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 200 мл олио

За плънката:

• 1 кг праз
• 150 г орехови ядки

Начин на приготвяне:

От всички изброени продукти замесваме банично тесто и го разделяме на 4 части. След като престои 10-15 мин, разточваме кори, като 2 от тях са по-големи от тавата, в която ще приготвим баницата, а другите са колкото нея.

Едната по-голяма кора слагаме в намазнената тава, поръсваме я с мазнина, а върху нея слагаме по-малка кора в средата на която поставяме плънка, приготвена от дребно нарязан и задушен в мазнина праз. Върху плънката поставяме последователно втората малка и по-голяма кора, поръсени с мазнина.

Околовръст на тавата поръсваме със счуканите орехови ядки, върху които завиваме първата голяма кора, за да се образува ръбче.

Намазваме баницата с мазнина и я изпичаме. Поднасяме я, нарязана на триъгълни парчета.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало