Продукти:
• 500 г бутер тесто
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка пресен джоджен
• 200 г кашкавал
• 1 ч.ч. сметана
• 1 сурово яйце
• 250 г шунка
• 2 с.л. олио
• бял пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на ситно магданоза и джоджена. Смесваме ги с настъргания кашкавал, сметаната, суровия жълтък и подправките.
Разстиламе бутер тестото на тънък лист и върху него нареждаме шунката, нарязана на тънки резени. Сипваме сместа с кашкавала и сметаната и я разпределяме равномерно. Отгоре нареждаме обелените яйца.
Завиваме тестото на руло и го слагаме в тавичка. Поливаме с олио, намазваме с разбития белтък и печем при висока температура 25-30 минути.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...