Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 60 г краве масло
• 150 г сметана
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 30 г брашно
• 150 г заквасена сметана
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака и го сипваме в малко количество вряща подсолена вода. Задушаваме, докато омекне, и го пасираме.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното и я сипваме при спанака заедно с горещото мляко. Подправяме с черен пипер и сол и застройваме с разбитата сметана.
Поднасяме супата с препечени хлебни кубчета.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...