Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 80 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4-5 ябълки
• 1 к.ч. захар
• 1 щипка сол
• канела
Начин на приготвяне:
Разтопяваме кравето масло и изсипваме в него почистения и измит ориз. Като се запържи добавяме 2 и 1/2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим до набъбване.
В намазана с краве масло тавичка разстиламе половината от ориза. Върху него слагаме плънката от обелените и настръгани ябълки, смесени със захарта и канелата. Покриваме с останалия ориз и заливаме с разбитите яйца, прясното мляко и 2 с.л. захар.
Запичаме във фурната, докато порозовее.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...